Oj vad det hänt mycket sen jag uppdaterade resultat senast….

En kort sammanfattning är, Hekla är kvalificerad till SM 2015 både individuellt och med laget Fullt Drag! Dessutom tog vi ett Brons på DM, Katla har fått uppflyttning i både hopp och agility och konkurrerar numera med “dom stora” i klass III.

Hekla känns fin i sin kropp och jag kan underhålla det på ett “lättare” sätt själv just nu. Vi kan träna en del och tävla som tänkt. Det är riktigt skönt att vi är “klara” för SM nästa år. Nu kan vi välja att starta på tävlingar när vi känner för det och hennes kropp känns bra. Vi slipper jaga pinnar och resultat.

Förra helgen var vi med laget i Södertälje. 4 lopp på lördagen och 4 på söndagen var det som stod på schemat. Tyvärr kunde inte Elin följa med, så vi fick äran att ta hand om Stella under helgen. Hekla gjorde 3 felfria lopp av fyra möjliga på söndagen, det blev en rivning i ett lopp. Jag och Stella tog oss igenom alla fyra loppen, därav ett felfritt, ett med en femma och två med tio fel. Inte illa för att aldrig kört med hunden. Så KLART så levererade mina fantastiska lagkamrater också och vi tog 4 SM pinnar första dagen!!! Detta gjorde att vi kvalade till SM redan på lördagen. Detta firade vi med mys med hundarna, bad i bubblet (för två-benta) god mat och vin.

Katla har kommit runt ett par lopp i klass III och gjorde ett jättefint DM. Vi arbetar lättare ihop nu än tidigare och jag börjar känna en genuin glädje när jag arbetar med henne. Delarna i IPO-träningen och mycket positiv input från människor omkring mig har gett resultat. Spåret går kalasfint, skyddet känns bra och lydnaden börjar komma sig. Jag tror att den dagen vi har en riktigt fin känsla i lydnaden, när vi kan arbeta nära varandra, med tryck och press, kommer agilityn också att kännas lättare. Det går framåt, men jag måste ge henne tid. Mia, ha tålamod och tro på din hund!

Jag och Katla har också gjort ett MH i Bjuv. Jag kan säga vad jag vill om denna hund, men stabil och nerverna på rätt plats, det har hon. Jag har aldrig förr haft en hund med denna mentalitet. En otroligt stabil och nervfast hund (film kommer senare…) som blev väldigt omtyckt av testledare och figuranter. Tack Åsa för sällskapet och filmningen!

Under hösten väntar fler utmaningar….. jag återkommer smiley

//Mia